Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
rally.ee
27. juuli 2004 10:51
Tagasi
Trüki lehekülg

Nädalavahetusel sõidetakse Vasalemmas autokrossi

Kommentaare lisatud: 174

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 |
 
aivar, 28.07.2004 15:25
ega ma PriitV ei tahnudki AL-i halvustada - kui sa märkasid, siis olid mu kommari järel muigamisele viitavad märgid. aga teeme nüüd nii, et lõpetame ükskord selle alade vastandamise ja räägime rally.ee-l siiski vaid rallist ja krossist ning rahvaspordist, mille jaoks see lehekülg on mõeldud.

kuju, 28.07.2004 15:29
to ahjaa

krossiautos on üks iste ja sinna kõrvale küll mingit ajakirjaniku võtta ei saa.

aivar, 28.07.2004 15:33
kui vaja, seome koormarihmadega turvapuuri külge kinni:)) tegelt on ikka sõidutatud kirjatsurasid küll, ka krossirajal. ja paljude rallikrossi/krossivõistluste kommentaatorid oskavad ka kirjeldada (ning kirjeldavadki), mis seal sees toimub. Suuderi, Runneli, ka minu tagasihoidliku isiku, kondid mäletavad neid elamusi küll.

vaade, 28.07.2004 15:34
PriitV, loe nüüd siia nimekirja ka kiirenduse tekstid - ega vähem kindlasti ei tule.
Ega artiklite (ridade, tähtede) arvu võrdlemine suurt ei anna, pigem on see tunnetamise küsimus, kus artiklid väljaandes asuvad jne.
(ma ei tea kes alustas, aga tegelikult seda tähe närimist ei tahaks jätkata)

kuju, 28.07.2004 15:36
ma ju ütlesin et rääkige oma kiirendusvõistlustest streetrace lehel!!!! Kiirendusvõistlusel pole midagi ühist ei ralli ega krossiga.

PriitV, 28.07.2004 15:37
Vaade: Nikastama vist ei pidanud ennast keegi. pole au täpselt teda, palju tuli korraldajatel Saapolaga läbirääkimisi pidada, kuid kõik teised olid kohal täiesti vabatahtlikult ja tegemas SPORTI. 3000 USD toob mehed kohale.
Aga Allain. Drag ongi show 90% ulatuses. Absoluutne tippsport on sellest ainult osa burnout'ist finishijooneni. Kõik muu teenib RAHA, et seda 10 sekundit sõitu üldse teha saaks. Kui Sa kohal käisid, siis tead, et Saapola auto kulutas ÜHE STARDIGA 40 liitrit väga kallist bensiini. ~1600 krooni on ainult bensukulu ÜHELE autole. Tegi Saapola vist 5 starti, kokku ~8000 krooni. Kui kaua Sina selle raha eest mööda krossirada sõita saad?(tõsiselt huvitab, sest ei aima krossiuto bensukulu) Aga läheme nüüd edasi alkoholimasinate või nitrometaani autodele ja ühe TopFueli stardi maksumus on ühe autokrossi maksumus. Sellest ka totaalselt erinevad rahavood.
Juhul, kui Sinu puhul on tegemist Karusega, siis olen ju näinud Sindki teistel pikalt eest ära sõitmas. Muuseas, see on täpselt sama igav pealtvaatajale, kui Sinu jutu järgi dragrace'i vaadata. Enamus ei mõtle, et Sa kõva sõidumees oled. Enamus arvab, et "näed, lihtsalt on auto teistest parem". See on kahjuks nii tavaline...

XXL, 28.07.2004 15:42
Aga, mis siis on nii, et soomlased ja lätlased käivad kiirendamas.. aga krossidel eriti nagu ei käi, olgu, viimati ikka oli vasakas ka 3-4 lätakat.
Nagu allain siin mainis, on kiirendus "shõu bisness" ja tundub et see sobib rahvale ja osalejatele, kui keegi prooviks ka krossis ?
Aga vaevalt, hea vähemalt et telekast sellel aastal midagi näidatakse, aga ka selles osas tuleb olle tänulik härra Ohtale ha hanno Velt'ile , ühe raha ja teise promo.
Räägite siin mingitest lennukites ja ma ei tea millest .. on keegi näiteks rauteelt palunud sopnsori abi, näiteks võiks olla tasuta rongisõit vasalemma ja tagasi, aga vaevalt keegi krossi koraldajatest seda küsima läheb, sest on harjutud et käib üks ja sama seltskond ja uut rahvast nagu juurde poleks vaja.Krt ma ei saa aru sellisest suhtumisest, olen ma liiga noor või mis?.Aga anutd olukorras nagu kross on, ei ole seda ka võimalik eriti müüa, sest lihstalt pole sõitjaid.

aivar, 28.07.2004 15:44
PriitV - mida sa oma jutuga öelda tahtsid? mulle jäi küll mulje, et mida rohkem mees raha kulutab, seda mehem kiirenduse mees ta on. minul isiklikult (kes on käinud kiirendusi vaatamas, kuid sellest mitte eriti vaimustusse sattunud) on küll jumalast savi, palju kroone ühe stardiga lendu läks. pigem hakkaksin fänniks sellisele mehele, kes hästi odavalt aga oma külasepa tarkusega kiiresti sõita suudab.

Tanel, 28.07.2004 15:46
to PriitV

Need kiirendusvõistlused mis siiamaani Eesti peetud on , see EI OLE SPORT, lihtsalt vabaaja veetmise võimalus. Ok et nüüd Pärnu üks tõsisem põdra tegija toodi, mida see näitab, kas tal oli kellegagi seal võidu sõita? Vist ei olnud, seega puhas show mitte sport.

PriitV, 28.07.2004 15:49
Ahjaa, Eesti rallikrossi korraldajatel on ju alati võimalus tuua siia sõitma näiteks Per Eklund oma Saab 9-3 T16 4X4 autoga. Hea meelega teeks sellisest mehest ja autost loo. Kes võtab väljakutse vastu?

aivar to XXL, 28.07.2004 15:56
rallirkossi korraldajad on muide püüdnud asja "showks" teha. ja motokrossi omad samuti. näiteks mingi aasta eines Vasalemmas keegi artist (ma ei mäleta enam, kes see oli, kopteriga on saanud sõita, kardiga on saanud sõita. mida veel, et show sinu arust show oleks?
tegelikult tabasid sa ise oma jutuga naelapea pihta - as on sõitjate arvus. miks näiteks rahvaralli kohta kirjutatakse rally.ee-s palju kommentaare või miks rahvasprintidel on palju rahvast? sest osalejaid on palju ja igal osalejal on kaasas 5-10 fännist tuttavat.
see on muidugi õige, et mõne "tähe" kohalemeelitamine toob rahvast juurde. aga paraku polegi see nii lihtne, kui võib tunduda. pane näiteks Märtin veobagi rooli ja rahvast tuleb murdu, kuigi nad veobagidest muhvigi ei jaga.
minu aravtes on rallikrosside publik selline asjalik, kes tuleb tõepoolest võistlust vaatama. mitte õlut larpima ja iseennast näitama.
ning need korraldajad, kes on jäänud, teavad, mida nad teevad. ära on kadunud korraldajad, kes mõtlesid, et nüüd teenin suure kasumi. on jäänud entusiastid ja ega need ei virise kah, kuigi vahel ühe või teise krõbeda sõna ütlevad.

XXL, 28.07.2004 16:08
no jahh, mina loen seda siit et see võitlus toimub pühapäeval, aga kust peaks lugema inimene, kelle pole neti.
Teada Sa midagi mootorattaste mäkketõus võistlustest? Mina näiteks ei tea, aga tänasest Postimehest lugesin, et laupäeva üritavad vennad tuhamäe otsa tõusta.Aga mitu postimehe lugejat teavad et pühapäeval toimub Nez krossi etapp?keila, on nagu lähim linna vasakale, huvitav mitu kuulutust on Keila linnas üleval, et Vasakas midagi toimub?
Märtin, Märtiniks, sellise suurjus järgu tähte pole nii lihtsalt võimalik palgata, Aga helista Kutsarile, las kutsub Muraka või Raidami oma BMW-ga Vasakasse sõitma, mis see BMW tal niisama ussitab.

Tan, 28.07.2004 16:12
Vaevalt ta seda BMWd tasuta välja annab. Aga mis huvi on vanadel tegijatel mingi ühe krossi eest maksta 5 kohaline summa et sõita saaks.

XXL, 28.07.2004 16:13
Taneleile, ega see kross nüüd ka eriti spordi moodi välja ei näe:P
Et oleks rahvast,raha, sõitajad, vaatajad ja osalejad tuleb teha show'd, kogu maailma sport keerleb ümber show ja kuulsuste.

Tanel, 28.07.2004 16:18
nojahh, siis ju terve elu paras show, kasvõi meie valitsus või mis iganes.

aivar, 28.07.2004 16:20
see, et isegi Keilas pole nezi kohta kuulutusi on muidugi kurjast. selline käitumine läheb küll korraldaja kapsaaeda. aga ilma tausta teadmata on õigustuseks vast aind see, et Mättikud ise sõidavad, ise korraldavad. kaks etappi oli järjest - ehk pole nad veel jõudnud?
aga publiku ja reklaamiga tuli veel üks näide meelde, motokrossist. kas külgvankrite etappi Valgas reklaamiti vähe või? aga kuhu publik jäi? vastuse pakun ise: mitu aastat juba nähtud, enam ei viitsita minna. Sergis ei sõitnud ja lätlased ei tulnud. Kauriti tabeliseis polnud kiita ja eestlased ei tulnud.
kõige selle taustal ei ütleks, et Jaanikeses varem "Showd" polnuks. eestlased lihtsalt on selline tänamatu publik, kelle ees alati ei aita isegi mitte kätel kõndimine

vaade, 28.07.2004 16:30
See on see väikese Eesti nõiaring, kust on väga raske välja tulla. Õige oleks ikkagi et peetav võistlus on ise piisav atraktsioon. Ilma et seda peaks promoma mingite publikumagnetitega vahepausidel.
PS. minumeelest aitaks Vasalemma (ja teiste radade) külastatavust tõsta ka sellega kui sinna hea asukoha peale tribüün ehitada.

aivar, 28.07.2004 16:35
vaade, ma kardan, et kui rallikrosside korraldamine antakse mingile promootorfirmale, siis sõlmitakse sinuga enne sõitu leping, et kolmandal ringil pead järve sõitma, aga sinu konkurendi auto peab teisel ringil põlema minema:))) rada kasta ja siluda pole vaja - nii hoiab prootor kokku ja actionit ka rohkem:))
see oli nüüd väike irwe, loodetavasti sai natuke üle pakutud:))

PriitV, 28.07.2004 16:36
"XXL, 28.07.2004 16:08
...Teada Sa midagi mootorattaste mäkketõus võistlustest? Mina näiteks ei tea, aga tänasest Postimehest lugesin, et laupäeva üritavad vennad tuhamäe otsa tõusta...
...Taneleile, ega see kross nüüd ka eriti spordi moodi välja ei näe...:P"
Sa ajad nüüd krossimehed päris vihaseks:) Valaks veel õli tulle?
Praegu jõudis postkasti ilus, korralik ja põhjalik pressiteade Antsla romurallist. Saadetud kenasti koos piltidega IGASUGUSTELE lehtedele. Tutvustus jne. Kindlasti keegi kuskil teeb jällegi loo ja romuralli saab suure publikuhuvi osaliseks. Terminaator ja palju muid bände, pidu hommikuni jne. Kas romuralli on autosport? Ei ole. Parimal juhul showlik ekstreemsport. Kui nüüd keegi tahab teda panna koos dragi ja ka mäkketõusuga ühte patta, siis ...
... ei tasu imestada, kui alal sitasti läheb. Sellise suhtumisega peabki asi põhja minema. Aga romuralli sai mõõnast üle ja elab rõõmsalt edasi. Autokross on tavaline tsiviliseeritud romuralli, kuid "kolinat" on vähe. Vast igat sajandat publiku hulgas lisaks sõitja lähikondlastele huvitab sportlik tulemus, teised ikka tsirkust ja (vedelat)leiba soovivad. Pole tsirkust, pole paljudel niisamagi leiba laual...

XXL, 28.07.2004 16:37
Ma ei väida, et Keilas ei ole kuulutusi, aga lihstalt linnast läbi sõites ja autost välja tulemata( eestlane on mugav) ei näinud ma midagi, eks ma õe käest küsin, kas ta teab et vaskas midagi toimub, ta mul elab seal kandis.Jaanikese on ehe näide sellest et maksujõuline publik on koondunud ümber pea linna ja on väga mugav, ega eriti ei viitsida väga kaugele sõita.

tsiteerin:"""Aga mis huvi on vanadel tegijatel mingi ühe krossi eest maksta 5 kohaline summa et sõita saaks."""
Aga vat promootri asi olekski see, et vanadel tegijatel tekkis see huvi ja pealtvaatajatel tekiks huvi tulla seda vaatama ja sponsoril tekiks huvi seda sõitu toetada.Aga nagu on teda pole publikut , pole ka sõitjal ja sponsoril huvisid.

 

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 |
Artikli juurde
29.04.2024
Eesti rallikrossisõitjad saavutasid Eesti ja Balti sarja avaetapil viis esikohta
Artikli juurde
02.05.2024
Lääneranniku rallile registreerimine on täies hoos
Artikli juurde
02.05.2024
Eestlased võistlevad Kanaaridel Euroopa meistrisarja etapil
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
03.05.2024 14:22
Est Rx 1. Etapp Raassilla (1)
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia