Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
rally.ee
20. aprill 2005 18:15
Tagasi
Trüki lehekülg

E.O.S. ralli sel aastal uuesti võistluskalendris

Kommentaare lisatud: 37

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 |
 
Sõnum Hr.Priit Veskile, 24.04.2005 22:13
Ma vabandan juba ette oma teatavat ärritumist vastavas sõnumis. ma lugesin su kommentaare algul väga rahulikult ja mõistvalt. Aga su viimane kommentaar oma vabandage väljendust "oma persse" kiitmisest ajas mul kopsu üle maksa. Kuula nüüd uuesti oma juttu. Kas see tundub sulle ühe asjaliku eesti võidusõidu inimese jutuna. "kalenderplaan on küll valmis, iga mees tahab rallit korraldada, kuid keegi ei mõtle, kusdkohast raha ja sõitjad saadakse." No anna andeks. Kas sa tõepoolest mõtled et härrad RSis istuvad käed rüpes, keegi raha ja sõitjaid ei otsi ja Hr. Roden sattus juhuslikult eali lehelt vaatama et oi ralli toimub ja nüüd siis hakkas korraldama. Kas sul Hr. Veski on üldse aimu mida tähendab ühe rahvusvahelisel tasemel ralli korraldamine. Sul ei ole lennujaama ja mugavat tribüüni kõik paari ruutkilomeetri peal. Sul on terve L-Eesti, 120 kilomeetrit rada turvata, organiseerida, maksta ja juhtida. Võtame EOS ralli 2003. Siis toetas EOS rallit kõvasti ja korraldati aastaringselt. Too ole hea Eestiss 15 WRC autot + tehasetiim koos maailma ühe kiirema autojuhiga. Märkuseks et selle võistluse tase on kõrgem kui Euroopa MV tase. Palun hr. Veski. kui Teil on nii hea tiim siis too oma kiirendusele selline seltskond. Võrreldes maailma tasemega oli teil kohal üks kiire auto mis treeningsõiduna plahvatas korra selle sirge läbi. Kiire auto. Ei ütle ühtegi halba sõna. EOS ja Markko kinnitasid oma osalemise alles nüüd ja sellepärast ei ole võimalik ka midagi varem korralda.

Mis puutub mootoritesse siis WRC tüüpi autosid arendavad maailma parimad insenerid. Paarsada inimeset töötab ööpäevaringselt otsese tehasetoega. Ja siis tuled rääkima et teie palju

totsent, 24.04.2005 20:33
PriitV peaks vist mingit sorti ajakirjanik olema? Ja tema siis kirjutab "kusdkohast":)

Juhm, 24.04.2005 19:16
PriitV sa oled ikka täiesti juhm inimene, mine ja kiida omad kiiredust kuski mujal foorumis, näiteks DELFIS kus sinusuguseid iga nurga peal

ristoolen, 24.04.2005 19:08
Kiirendus RUULIB..kahjuks ainult linnatänavail. kiirendusvõistlust ei tasu absoluutselt autoralliga võrrelda. E.O.S. Rally on alati väga cool olnud ja loodame, et ka tänavu aasta:)
PriitV, õpi 1 asi ära: Autorally on parim

karl, 24.04.2005 18:43
PriitV!!!!!!!
Selliste kirjutistega Sa küll Eesti autosporti ei aita.
Kui aus olla, pole sellist tonti nagu Sina Eesti autospordile üldse vaja!
Mine joo 2 l plastpudelist Turbo Dieslit ja vaata " Eestis ülipoppi" kiirendust!

PriitV, 24.04.2005 18:05
Doc´i rahustamine: kibestumine on mulle suhteliselt võõras tegevus. Ikka ja jälle ma küsin, et MIDA oled SINA teinud Eesti aautospordi arendamisel, propageerimisel ja kajastamisel? Isegi juhul, kui Sa oled sõitja, siis see ei ole veel mitte ükski jaatav vastus minu küsimusele, kui ütled kolm "ei" vastust, pead moka maas pidama. Kui kasvõi ühe "jah" vastuse saad anda, arvestan Sinu arvamusega.
Kaidole: mootor on mootor, eriti nendes väikeklassides. Enamus masinatest sõidab iga päev tänavatel, või on võimelised seda tegema. Ma ei räägi üldse suurtest mootoritest, mis imejuppidest ainult veerandmiili jaoks tehtud. Sedant küll, et dragis on ehitamine vabam, kuid nagu öeldud, mootor on siiski mootor.
JA mis seda va rallivärki ja kalenderplaani puudutab: väga kahju, kuid viimaste aastate jamad on, peale Saaremaa Ralli muidugi, kõikide teiste rallide toimumise alati kahtluse alla seadnud. Kalenderplaan on küll valmis, iga mees tahab rallit korraldada, kuid keegi ei mõtle, kusdkohast raha ja sõitjad saadakse. See teadmatus, kas tuleb EOS või RS, ongi rallikorraldajate probleemide algus. Kui ikka tahetakse teha SUURT ASJA, siis ei hakata raha otsima ja lepinguid sõlmima kaks kuud varem. Prioriteedid on paigast ära. Juba ammu on EALis räägitud turundusspetsialiste kaasamise vajadusest, on seda juba mitu aastat kuulda olnud. Aga esimesena tegid promotion-spetsialistidega "diili" ära dragracerid: SecretService teeb NightRace'i ja Speedesti ja Rodeo OMC'd ja RockRace´i. Mõlemad väga elujõulised ja tundub, et sponsorite vaeguses ei piinle. Ja mis veel: mehhaanikud, sõitjad ja alaliidu mehed-kohtunikud saavad oma tööle pühenduda. Kas RS on promotion-firma? Ei.

kaido To PriitV, 22.04.2005 18:29
Esiteks - kahju teie nime alt selliseid kirjutisi lugeda - pole kunagi kiirendusega kokku puutunud kuid siit disksussioonist Rein Luigega jäi meelde mõtleva inimese nimi Priit Veski - veelgi enam - see mulje tugevnes värsket ajakirja Hobi (vms?) lugedes. SIISKI suutsite kogu hea mulje hävitada siinsete kommentaaridega.
Et mitte laskuda vaidlustesse, soovin anda vaid kaks vihjet mõtlemisaineks:

1) Võrrelda dragracing mootorit ralli mootoriga on pehmelt öeldes 3 klassi tase - üks töötab sisuliselt tolmuvabas keskkonnas ca 10 kuni 20 korda 400m jooksul, teine aga peab kestma ca 1000km tolmuseid katseid pluss veel ca 2000km ülesõite. See, et end spetsialistiks ja fänniks nimetav inimene neid asju võrdleb, on pehmelt öeldes kummaline

2) TEINE sama kummaline on see, et spetsialist ei tea, et Ralli EMV kalenderplaan on EAL'is paigas alati eelneva aasta hilissügisel misjärel see kinnitatakse FIA's... nii et millegi muutmine küll massilise huviliste hulgaga kuid siiski kohaliku tähtsusega ürituse järgi ei ole lihtsalt võimalik!

Ralli toimumine nendel kuupäevadel on niisiis teada juba üle poole aasta - küsimuse all oli vaid, et kas toimub RS Ralli või Rally EOS.

to Priitv, 22.04.2005 16:27
kiirendusvõistlused juba oma aja ära elanud, ma usun, et suurem osa siinsetest lugejatest ei teadnudki, et keegi kuskil kiirendab ja vaevalt see kedagi palju huvitab...ongi EOSil vähem viinaninasid

doc, 22.04.2005 14:16
Austatud PriitV!

Tundub, et tegemist tugevalt kibestunud inimesega. Kas aastal 2004 RS rallil olite? Märtinit sõitmas polnud, aga rahvast oli väga palju.
Ausalt öeldes teavad enamik fänne unepealt, millal RS/EOS ralli on.
Olen 100% kindel, et juulis Otepääl kohtab ka suurel hulgal nn tavainimesi. Ralli on hetkel Eestis popp, ainult popimaks läheb.
Hr PriitV ! Palun ärge ajage oma kibestunud jura siin. Minge vaadake kuidas mehed autodega mõnisada meetrit otse sõidavad, ärge halvustage rallihuvilisi.
Ikkagi olen kindel, et Otepää üritus tuleb ülikõva.

vaade, 22.04.2005 14:04
sorri, ütlen veel ühe viimase repliigi PriitV-le:
Herr Roden hakkas võibolla tõesti korraldamisega tõsisemalt 2 nädalat tagasi tegelema, aga EOS-i kuupäev oli kalendris ikkagi mullu sügisest.

vaade, 22.04.2005 13:57
ettepanek sellele PriitV kommentaarile mitte reageerida siin offtopikuna vaid kolida foorumis juba valmis pandud teemasse.

PriitV, 22.04.2005 13:53
Ei viitsi eelmise lõppu uuesti tippida. Lühidalt oli reklaamita suht suvalisel ja tasemeta üritusel paartuhat pealtvaatajat. Ja mitte ühtegi tugevat masinat kohal polnud.
Kuid endal tuleb juuli keskel teha eriti raske valik: kas minna Eesti kuulsaimale Muhu Väina regatile, minna Rock Race´ile või siis rallile. Tegelikult on 23. juuli kolm Eesti tippsündmust. Ühel võiks ise sõita, teist kommenteerida-vaadata, kolmandat lihtsalt kusagil metsas kännupeal õlut libistades nautida. Või sõbra uue sauna rõdul istuda ja üle pealtvaatajate peade silmajärgi Märtini hüppe pikkust mõõta... Raske on ja süda kisub hoopistükkis merele.

veix to keegi priit, 22.04.2005 13:50
Haige jahumine sinu poolt, sama jura ajasid sa siin ka pea aasta tagasi. Ei saa su päemast aru maida sa tahad tõestada(ei viitsi lugedagi)

PriitV, 22.04.2005 13:32
Pagan, jälle läheb täiega OT. Sry. Aga pole ka miskit teha.
Iseenesest võimegi siin vaidlema jääda. Kuid algne kirja mõte oli see, et hetke seisuga on Eestis kaks ennast tõestanud korraldajat, kes teevad ühel ajal suvist ala tippsündmust. Paljud tahaksid mõlemat näha = OLLA SPONSORITELE SIHTGRUPIKS! Rodeo oma Rock Raceiga on lati kõrgele seadnud, sama teinud ka RS E.O.S. Ralliga. Kui Juss hakkas orgunnima kaks nädalat tagasi, siis on Rodeo tegelenud asjaga juba kolmveerand aastat. Sponsorite, meedia, võistlejate ja kõige muuga. Kellel on edu sees? Arvan, et Rodeol. Ma miskipärast arvan(eelmise aasta kogemusel), et RR meediaplaan on paigas, parimad eetriajad kinni makstud, lepingud meediaväljaannetega reklaamiks ammu tehtud jne. Ainult Märtin suudab Jussi päästa, miskit pole teha, täna saab müüa rallit ainult läbi Markko. Kui see tõeks saab, on paljudel tõeliselt kahju. Päästaks äkki rallil reedel korraldatav vinge linnakatse, näeks "meie mehe" sõidu vähemalt ära.
Saarlased jätame mängust välja, nende asjad on juba ammu "le-le-legendaarsed":D Sügis ja kõik teavad-ootavad!
Kuid see va autosport populaarsuselt on siiski täna väga suur küsimärk. Mille järgi populaarsust mõõta??? Kas Märtini järgi? Kas osalevate võistlejate järgi? Pealtvaatajate hulga järgi? Meediakajastuse järgi? Uute sõitjate ja tehnika arengu järgi? Kõige selle järgi võib mõõta. Et rallisaidil mitte liiga OT minna, siis on vaid Märtin ja sõitjate hulk ralli kasuks. Veel... Muu on hetkel siiski kiirenduse kasuks. Esimene selleaastane ja EALi alakomiteega mitte seotud kiirendus toimus ilma erilise kärata nädal tagasi Kiltsi

vaade, 22.04.2005 13:26
üritusteks sobivad ju ainult nädalavahetused ja neid juurde osta ei saa. Kooskõlasta palju tahad ikka jäävad mõned üritused kattuma.
Ühes teises artiklis öeldi et kuskil maal oli üle saja autosõidu sarja - võid arvata kui palju üritusi seal kattub. Midagi pole teha.
Loodan et see vaidlus on nüüd lõppenud.

rally.ee, 22.04.2005 13:04
Lugupeetud autospordisõbrad, palun lõpetage artiklisse mittepuutuvate lahmivate kommentaaride postitamine. Tänud ette!

ja veel to PriitV, 22.04.2005 12:58
Mis palmist ja millisest murakast sa üldse räägid?kui ma õigesti aru saan siis rahvasportlastest......

to PriitV, 22.04.2005 12:54
sa oled ikka loll küll.kui sul nii VÄGA HEA publik ja VÄGA HEAD sõitjad ja autod on miks sa sis vingud et ühel päeval võistlused on.siis peaks ju nagunii koik mootori sõbrad sinu sõitu vaatama tulema.vot.nii et mine tagasi oma lehele, mitte ära tee siin rallisõpru maha.

PriitV, 22.04.2005 12:43
Nonii, just seliseid kommentaare ma ootasnigi!!! Hea, et Mäkk ja Mati natukenegi suutsid "rallifännide" mainet tõsta, muidu oleks mul isiklikult häbi olla ralli korraldaja. Andke andeks, noorsandid(tekst on küll just selline), kas olete kunagi kuulnud, et need va "sirgeltsõitjad" ühe halvustava sõna ralli- või ringrajameeste kohta ütlevad? Ei ole, sest me kõik oleme ühe pisikuga nakatunud. Kõiki meid ühendab üks asi - kiirus ja mootorid. Kiirendussportlased oskavad VÄGA HÄSTI hinnata teiste alade tegijate pingutusi, nad teavad VÄGA HÄSTI, kui raske on autot kiiresti jooksma saada. Seega on nad igal juhul kvaliteetsed pealtvaatajad. JA kuna iga autojuht on elus ka külg ees sõitnud, siis oskab ta ka rallimeeste sõiduoskust hinnata. Enamus meist läheks väga hea meelega tipptasemel rallisõitu vaatama, mine tea, kiirendajate hulgast leiaks terve posu VÄGA HÄID mootoriehitajaidki. Fakt on see, et täna käivad dragracerite "väikemootorid" ehk need 4- ja 6-silindrilised, rallimeeste ehitatud mootoritest kõrge kaarega üle. Aga teie siin mölisete ja mõnitate(näitate oma rumalust), kuid 2WD mehed lähevad enne sõitu Kaimo Krikki juurde dünosse. Mis veel: äkki käisite vaatamas, kuidas IMS vabaklassis too valge 4WD bemm "edasi käis". Palmi ja Muraka autod lihtsalt seisid selle kõrval... Ja ärge tahtke, et Eero Pesur sealt garaazist oma 4WD relva rajale toob. Hakkavad koheselt kõik need miljonironised autod haledalt peksa saama. Pesur on VÄGA KÕVA sõidumees, lisaks ka väga kõva ehitaja ja dragracer. Seega, kulla rallisõbrad, ärge näidake avalikult oma rumalust välja. Olles ise kah rallisõber, on natuke häbi!

Mati, 22.04.2005 11:10
Eestis on tavaline, et tehakse suurüritused samal ajal. Keegi ei viitsi kellegagi kooskõlastada.
Ise mul ei teki kahtlustki mida vaatama minna (olen käinud täpselt kahel kiirendusel ja olen omast arust sellest soti selgeks saanud ja rohkem minna ei taha), aga praegu ei taha ma teha maha mitte kumbagi spordiala, sest kindlasti on ainult ralli fänne, ja siis on ainult kiirenduste fänne ja siis on mingi hulk, kes fännavad mõlemat. Nemad vaesekesed peavad tegema raske otsuse, sest usun, et mõlemad on piisavalt suured argumendid: Märtin ja Euroopa kiireim auto ja otsustamine on raske.
Ei ole kursis tegelikult kiirenduste kalenderplaaniga, aga rallide kalender on juba talvel paigas. Äkki hoopis kiirenduste mehed ei taha vaadata rallikalendreid???
BTW, Eelmine aasta käisin RS rallil ja õhtul Pärnusse tagasi jõudes sain aru, et hea, et ma sealt terve päeva suvepealinnast ära olin - linn oli sõiduoskamatuid täis. Minu jaoks oli seis 1:0 ralli kasuks, aga oleneb vaatenurgast :) ja sel teemal ei taha vaielda, sest respekteerin ka kiirendajaid...

 

| 1-20 | 21-40 |
Artikli juurde
22.04.2024
Mārtiņš Sesks stardib Ford Puma Rally1 autoga kahel MM-etapil
Artikli juurde
24.04.2024
Rahvasprint sõidetakse Valge Daami ralli kiiruskatsel
Artikli juurde
23.04.2024
Romet Jürgenson jõudis juunioride MM-sarjas etapivõiduni
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
11.02.2024 19:27
Rally Sarma 2024 (1)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia