Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
Tagasi
Trüki lehekülg

Foorum

Kõik teemad
   
  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
veokateemaline mälumäng
Autor: aivar 18.10.2006 22:28
et elavdada nn vaikset hooaega, pakun välja veokateemalise mälumängu. väike tagamõte on asjal ka - kirjutan vaikselt sahtlisse veoautospordi ajalugu ja loodan, et järgnevast saab üht-teist kõrva taha panna.
mälumängu idee on sama, nagu paljudes erinevates foorumites (ka rally.ee omas) - üks tegelane esitab küsimuse, järgmised püüavad vastata ja õigesti vastanul on õigus esitada järgmine küsimus. selles konkreetses sarjas piiraks siis teemade ringi veoautodega. mäng kestab seni, kuni on viitsimist; mõte on silmaringi harimises, mitte auhindades ja võidus.

esimese küsa esitan ise.
Läti bagimees Janis Koslovskis, nagu välimusestki võib oletada, tegeleb aktiivselt ka ühe teise spordialaga. Läti absoluutsesse tippu ta küll ei kuulu, kuid arvestades selle ala taset ja populaarsust Lätis, on Koslovskise puhul tegemist tõsise sportlasega. Raske võrrelda, aga mine tea, Eestis vääriks ta sellel alal võib-olla isegi mõnd meistrivõistluste medalit. Millise spordialaga tegeleb Koslovskis siis, kui ta parajasti veoautokrossi ei sõida?

6 või 9
Autor: aivoa 15.09.2007 07:36
No see peaks ju Helü olema,kuna sama nummbri suur konkurent,Värnik ju enam ei sõida:)

õige vastus
Autor: krossifänn 15.09.2007 14:25
Helü jah.Vahelduseks on teda näha olnud ka nr.1 ja 51-e all. Aastatel 1998,2001,2003 ja 2007 number 6.Ning aastatel 1997,1999 ja 2000 number 9. Tänavust koondtabelit vaadates paistab sealt veel üks üheksa.
Oll võiks "pöörandnumbri" teha siis ei ole vaja midagi üle värvida või kleepida:)
aivoa esita uus küsimus.

täpsustuseks
Autor: krossifänn 15.09.2007 17:08
2003a. Oll nr.6 all ei võistelnud (kuigi see number oli välja teenitud eelmise aasta tulemuste põhjal) Sõitis aga Aivo Alasoo samal autol ja nr.15 all. Oll kui juhtud seda lugema siis äkki kommentaarid ise ka seda teemat.

to krossifänn
Autor: aivoa 15.09.2007 17:33
Selgituseks Olli eest võin öelda,et kuna ta ise sõita ei viitsinud siis oli auto prii ja loodus tühja kohta ei salli:)Tegelikult oli ainult Olevi auto raam ja rattad.
Siit esitaks siis uue küsimuse.Kuna jutt on keerelnud ümmber Olevi siis küsiks,et mis aastal tegi Olev Helü oma esimese stardi?

Lihtsalt paar vaheküsimust, enda valgustamiseks.
Autor: taku 15.09.2007 22:39
1.Et kas keegi teab kunas võeti kasutusele võistlustel foorid (veoautokrossis siis)?
2.Ja kas kunagi on veoautokrossis välja antud mingi raamat?

lihtsalt paar vahevastust
Autor: krossifänn 15.09.2007 23:44
Fooridega on vist nii ja naa,kus on kus ei ole.Kui veokatele olid rallikrossid(Kogula,Vasalemma)siis olid ikka foorid ka.Aga see aasta Kehalas olid foorid kuni 53-de teise poolfinaalini.Kui kraana läks Allikut päästma ja ise kinni jäi siis polnud foori enam kuhugi riputada.Start lipuga traktori katuselt pole ju sugugi kehvem kui fooridega.(tegelikult peaks sõitjad ise siin kommentaarima kumb on parem- lipp või foor)
Raamatu kohta peaks Aivar nagu Agu-sihkva aru andma.Kuda nende raamatutega on?

to krossifänn
Autor: taku 16.09.2007 00:13
ma pidasin silmas seda fooridega, et kunas üldse esimestkorda (mis aastal).

tõstsin küsimused ringi
Autor: aivar 13.12.2007 22:31
...
Autor: krossifänn 13.12.2007 18:24
Äkki tõmbaks hoopis veokateemalise mälumängu uuesti käima ? Ise vastust ei tea ja umbes pakkuma ka ei hakka. Kas siis tõesti keegi ei tea kunas O.Helü krossi(rallikrossi) sõitma hakkas?

--------------------------------------------------...

Küsimus??
Autor: taku 13.12.2007 19:51
Millal sõideti Eesti pinnal teadaolevalt esimene veoka kross?

Ise ma seda vastust ei tea.
Vastata saab ka:
http://veokas.planet.ee/viewtopic.php?p=3#3

No ma proovin vastata. Olev teab ise muidugi täpsemalt, aga kindlasti on ta üks staazhikamaid mehi praeguses sarjas. Eks ta teise mulgi Aare Tederiga ise jagagu, kumb enne alustas. Ma pakun, et Olev alustas nii umbes-täpselt 86-87 aastal. Kõige varasem alustaja, konkurentsitult, on praegu osalevatest tegelastest muidugi vanaisa Kalju, tema nimi leidub juba vähemalt 74. aasta kavades. Silver Tammemägi, tema pinginaaber Aivar Kender ja loodetavasti rajale naasev Peep Kimmel on selles suhtes "poisikesed"; nemad alustasid minu teada 80ndate alguses. Ka Brunot Lätimaalt ei maksa alahinnata; tema on rivis 90ndate algusest, kuid erinevalt eesnimetatutest pole tal sellest alates ühtki hooaega vahele jäänd, kusjuures igal aastal on ta vähemalt korra ka Eestisse põiganud.

Esimene veoautokross Eestimaa pinnal aga toimus minu teada aastal 1956; varasemad teated pole vähemalt minule pihku sattunud. Selle võistluse võitis mulle teadaolevail andmeil mulgimaa mees Albert Simon, kes vähemalt kevadel, kuigi kõrges vanuses, oli veel elu ja tervise juures. Kes lähedastest juhtub lugema, andke Albertile tervised edasi. Kui keegi lähemat huvi tunneb, siis on mul ka paar fotot temast 50ndate "võistlusvormis".

küsimus kah
Autor: aivar 13.12.2007 22:42
Tänavustes veokaprotokollides kohtasid vanad veokahullud üht tuttavat nime. Ei ole nimekaim, minu teada lausa poeg on. Isa sõitis "klubis", mille nimi oli vähemalt ühel hooajal ... "Tuluke". Et siis küsimus: mis tuleks kirjutada ... asemele ja isa-poja perenimi.
PS: asjasse puutuvail palun vakka olla ja pihku muiata; jätke see vastusevoor vahele.

üritaks vastata
Autor: krossifänn 14.12.2007 11:35
Nimeks pakuks Veisbach.Klubi(pole õrna aimugi) Kui vene ajal oli "ülikõva meelelahutussaade Kutsuv tuluke" siis pakuks näit."Kustuv tuluke":)

Ei ole Rain Veisbach
Autor: aivar 14.12.2007 12:01
Vähemalt ma ei mõelnud Raini, kuigi ka tema isa sõitis. Üritaks täpsustada: See "Tuluke" oli väga kummaline klubinimi, teistel tegelastel oli "klubiks" ikka "Jõud" või "Kalev" või EPT jne. Aga "Tuluke" oli klubiks vaid ühel-kahel mehel. Vaevalt, et see üldse mingi reaalne klubi oli, pigem oli nii, et protokolli pidi midagi ju kirjutama. Aga teades küsitava mehe toonast töökohta arvan, et "Tuluke" siiski päris lambist polnud võetud vaid viitas sõitja töökohale, mida nõuka ajal küll rohkem venekeelse nime all tunti.
Kolme punkti asemele käib ühe geograafilise paiga nimi (no näiteks Tallinn või Helsingi või Moskva)

...
Autor: krossifänn 14.12.2007 13:05
"Tapa tuluke"oleks kift.Teemaväline küssa.Kas ajaleht "Tapa kommunist"on kunagi eksisteerind?

...
Autor: aivar 14.12.2007 13:30
Ei. See Tapa Kommunist on folkoor:)) Tapa rajoon oli olemas küll ja vastavalt sellele ka rajoonileht, mille nime olen kuulnud, aga praegu ei meenu. Oli üsna "neutraalne", ei sisaldanud Tapat ega kommunisti.

vihje aivari küsimusele
Autor: bagimees 20.12.2007 22:40
ma ei tea kas ma mõtlen aivariga sama meest aga kui nii siis peaks see vihje veits aitama.selle Moskva tulukese firma üks harukontoreid asus tapal aga mees ise elas ja ehitas autosi mujal.

Krossifännidele
Autor: Iwo 21.12.2007 22:15
Homme 22.12.07 saab Evert Tõnu 70

Vanadele veokameestele
Autor: kalle434 25.12.2007 07:32
Sõitsin ise kunagi ammustel aegadel veoautokrossi. Seepärast oleks palve kõigile, kellel on nõukaajast autokrossi pilte, riputada need kuskile netti üles või kui selline võimalus puudub, minuga otse ühendust võtta, et ma saaks neid arvutisse tõmmata. Huvitaks muidugi ka vanad võistluste kavad ja muud mälestused. Teemaga seoses selline küsimus: kes oli see üleliiduliselt tuntud eestlane, keda peeti suureks autoriteediks tollaste krossiautode tehnilistes küsimustes, oli ka sellel eespool foorumis mainitud 1979.a. Rjazani krossi tehnilise komisjoni esimees. (pani muuseas disklafi ühele auhinnalisele kohale tulnud eestlasele vale nukkvõlli pärast). Mis ametit ta tollases eestis pidas ?

Nujahh, see asi on siis soiku jäänd
Autor: aivar 05.02.2008 21:59
Igor vihjas õigesti - mõtlesin sama meest ehk tema isa ja õige vastus on vähemalt minu arvates Korobov. Sõitis "tiimis" Valga "Tuluke".
Läheks selle teemaga edasi, aga vast oleks mõistlikum taanduda lihtsalt arutelule, mitte küsimustele vastustele. Ehk siis nö teemaväline jutumull.
Hakksin mõtlema sellise asja peale, et kes nö regulaarsetest sõitjatest on katusest pääsenud? Tõmbaks piiri aastasse 1995.; varasemat ju hästi ei mäletata.
Esimese hooga meenuvad katusest pääsenutena sellised tegelased: Avo Pilv; Silver Tammemägi; Sigmar Tammemägi. Viimane oli Varstus korra küll pool-küliti, aga mitte pikali. On kellelgi vastuväiteid või lisandusi? Neid mehi, kes hooaja, või vähem, sõitnud, ei maksa pakkuda. Näiteks Rakvere mees Viermann pole ka katust pannud, aga tema suht harv külaline. Kas vana Karuse on üle kuudi olnud? Mulle nagu ei meenu... Aga Värnik on, lausa kaks korda vähemalt. Ühte näitas Saaremaalt lausa televiisor, aga, tarkpead, mäelge välja, kus teine oli....:)
Ja Kõps? Kas Kõps on ka pääsenud? Ja Aivar Kender?. Arutlegem seltsimehed härrased....

PS
Autor: aivar 05.02.2008 22:07
Muide, must-valge fotona on mul fotosüüdistus Silveri küliti autost Roosikult kusagilt aastatest 91.-93. Silver ise väitis kunagi ammu juba, et see polnd tema, keegi teine olla tema autoga sõitnud. Pardanummer oli täpselt 50, kui ma ei eksi. Oskab keegi lisada? (Silver ütles toona sõitja nime kah, aga me tegelesime just maailma parandamisega ja enam ei mäleta neid jutte....:)))

nii..
Autor: Chupzic 06.02.2008 12:38
see roosiku kross sai olla aastal 95 sest siis oli esimené eesti aegne kross seal...ja kylili silveri autoga oli aivar kender.ja äkki oli hopis 100 täpselt see auto number.....Allaian Karuse on olnud valgas kyljepeal..ja vasalemmas käisid rattad taeva pool ära aga maandus ratastel ja pani edasi...aga kus värnik selleteise pani..hmm pähkel.

...
Autor: aivar 06.02.2008 12:59
Ei, chupzic, see Roosiku kross oli just 91. aasta kandis. Ma ei oska isegi öelda, kas ta mingisse üle-eestilisse sarja kuulus - ilmselt ei kuulunud, sest vahepeal tõesti meistrikaid ei toimunud. Sõideti veel pikka rada. Ma ise elasin noil aastatel Võrus. 93.-94. olid juba esimesed värvifotod ja "seebikarbid" laiale tarbijaskonnale saadavad, mina olen aga pildistanud veel vana Zenidiga mustvalgele filmile. Aga enne 91. aastat see ka olla ei saanud, sest siis ma lihtsalt olin hoopis teises Eesti otsas ehk Tallinnas koolis ja malevas ja jumal teab veel kus, kuid mitte autokrossidel. Kas äkki polnud Silveri auto roolis hoopis Ahti Paap? Ja see polnud see musta värvi auto, millega Silver 90ndate lõpus uuesti välja tuli, vaid midagi halliga. Auto peaks doonorina seisma seniajani Silveri kuuri taga, pooled krossimehed on sealt vist juppe saanud, viimati kangutas vist Viermann sealt paralleelvarrast:)
Aga Värniku teine katus - ikka päris korralik katus, mitte niisama külitamine - ma usun, et see on tõesti kõva pähkel. Annaks vihjeks siis niipalju, et samal võistlusel sõideti veokaga veel järve. Kes, enam ei mäleta, aga oli vist keegi Märjamaa pundist. Ja Värniku katuse pärast pandi võistlus seisma.

| 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | 201-220 | 221-240 | 241-260 |
Foorumisse kirjutamiseks pead olema registreerunud ja süsteemi sisse loginud. Registreerumiseks vajuta siia.
 
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
11.02.2024 19:27
Rally Sarma 2024 (1)
05.02.2024 01:29
Otepaa Talveralli 2024 (3)
22.01.2024 10:06
Rally Aluksne 2024 (4)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia