Kliki siia Kliki siia
Kas MM-sarja uus punktiarvestus teeb rallid põnevamaks?
Vasta | Tulemus
Saada teade
Partnerid
www.veoautodevaruosad.com
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia
rallifotod.eu
 
 
 
rally.ee
10. veebruar 2010 14:32
Tagasi
Trüki lehekülg

Tulevaks laupäevaks kavandatud Koeru rahvaralli jääb ära

Kommentaare lisatud: 26

 

  Sorteeritud esimestena: UuemadSorteeri VanemadSorteeri
 
| 1-20 | 21-40 |
 
-RS-, 12.02.2010 13:29
et siis turvapuuriga autos 200ga metsa vahel sõita on täiesti ohutu?

markoEVO, 11.02.2010 14:42
PriitV just see on hobi ja tarkade meeste hobi. See on arukate meeste hobi kellel on ka hirmud ja kartused. Kui tahta saab ka 40km/h surnuks sõita. Iga üks saab aru, et puur on puudu ja ei saa lubada sellist eksimust ja parem karta kui kahetseda, võetakse jalg gaasipedaalipealt maha. Loomulikult tehniline kontroll võiks natuke tõsisem olla juhtimis osas rohkem. Et vältida seda, et sõidu ajal kas rooliots või sarniir vanadusest ja lõtkust järgi andnud. Eelmine aasta oli suht hea ja selliseks võiks ka jääda kuigi mõnekohapeal võibolla oleks pidanud olema šikaan juures. Asi toimis ja sõitjatele meeldis. Ja organiseerijad võiks siis legendi täpsemalt kirjapanna, mitte nii et juht ja kaardilugeja ei saa aru kus see jünks nüüd on. Selle asja vältimiseks saaks ka niivisi, et legend mida kaardilugeja loeb on märgitud ära ka katsejoonisele kuskohas see dingmärk asub raja joonisel. Ehk raja joonisel on märgitud ära punaselt, mis on legendis kirjas ja mis puudu on tavaliselt mustaga edasi kui seal vahepeal on mingi jõnks, siis ta oskab seda arvestada.

PriitV, 11.02.2010 13:01
Nuhk, rahvarallis ei tohi midagi juhtuda, see on point! Rahvaralli LK peab olema valitud selliselt, et põhimõtteliselt on välistatud raske avarii tegemine. Muidugi, "sõidumeistrid" oskavad ka kuiva ilmaga maanteel vastassuunda "kalduda" otse rekkale alla...
Kõik, mis on väljaspool seda lisakatset, on tavaline liiklus koos LE ja liikluskindlustusega. Kehtib ka kolmandate osapoolte suhtes kahju kandmisel. Selge ,et kunagised öised talvepaugutamised Tartus, mille EAL targalt ära keelas, oli selge overkill, kuid kuni 90 km/h on igasugusel metsateel lubatud ja Sa pead suutma seal autot teepeal hoida. Seega keskmine 60 km/h on täiesti tavaline LE järgi sõitmine, kui sirge kiirused pallide/šikaanidega maha võetakse.
Alustame sellest, et rahvaralli EI OLE autoralli, vaid suurte meeste lapsemängud - hobi.

m6mm, 11.02.2010 12:05
Just nuhk! Seda me sõitjad soovimegi, et oleks tutvumine (võimalusel), legend täpne ja ohtlikus kohas vajadusel tsikaan! Seda kõike, et ei juhtuks seda puti - puti - puti!!!!!!!

vvallo, 11.02.2010 11:17
Autospordi riskiga elukindlustus 50.000 peale maksab ~1000.-eek aastas. Ehk suht sama mis litsents juba.

nuhk, 11.02.2010 10:46
Niikaua, kui ei ole midagi juhtunud, on süüdi EAL. Siis, kui mõni oma kotleti ümber posti sõidab ja kaela ptui - ptui - ptui tagurpidi keerab, siis vaatavad kõik samuti EAL otsa. Saage ükskord aru, et see krdi papitükk ei ole selleks teil taskus, et EAL raha saaks, vaid selleks, et teil oleks kindlustuskate. Kui ostad natukene paksema papityki, siis mine ja sõida puudevahel võidu nii, et si... on magus - rahvaralli on hoopis miskit muud. Selle asemel, et foorumites pritsida ja jonni ajada, tehke oma kirjalikud asjalikud ettepanekud EAL RSK-le, küll siis ka midagi muutub, kui on vaja.

illimar, 11.02.2010 10:37
EAL poolt on veel 11.02.2010 tegemata rallisprindi võistlusmäärus ja kalender 2010. Esimene võistlus pidi juba olema jaanuaris kuid jäi ära osavõtjate vähesuse tõttu, sest kes läheb sõitma kui puuduvad võistlusmäärused. Ei ole ka tänaseni noorteralli võistlusmäärust ja kalenderit 2010. Tublid olete seal EAl-is!

Priit P, 11.02.2010 09:19
Nagu kadunud Sulev Nõmmik ütles..kui sind ikka laulu sisse pannakse siis sealt sa enam välja ei saa...

vvallo, 11.02.2010 09:02
hahahah, see lauluke tegi küll tuju heaks hommikul kohe!
Aga nö. "küla"võistlused on mulle alati rohkem meeldinud, sõita saab odavamalt, rohkem ja keegi ei torise.

myhkam, 10.02.2010 23:38
Karmen

Sa näed välja varsti.
nagu Maserati,
mis on teinud avarii.
Sind ei reeda miski,
laual paber siiski,
trükivärv sel laiali.

Sinus on see, mida teistes pole avastand me veel.

Sinu laualt läbi käind
pabereid on tuhandeid.
Siiski leidmata on see,
mida mõista suudad,
mis me elu muudab,
mis meid õnnelikuks teeb.

Sinus on see, mis meid tõukab rahvarallisse.

Karmen klõpsib rallidel,
Karmen plõksib vallidel.
Meile tutvustas end ta:
Olen Karmen, EAL.
komitee on nimeks sel,
kuid meist aru Te ei saa,

mis parata.

Sinu jaoks on tühised
meeste mured ühised,
kes su'st teinud jumala.
Jalge alla trambid nad
olukorda asetad,
kes on järgmine see "õnnelik",
kelle autohuvi hävitad?

Karmen klõpsib rallidel,
Karmen plõksib vallidel,
Karmen asjalik on siis.
Aga siis kui ralli käib,
korraks õnnetu ta näib,
hobi ummikusse viis
ja mis siis...

Karmen, Karmen, mida Sa teed? 2X
jee....
muusika ka taha http://www.estmusic.ee/index.php?0&popup=play&lugu=2767

myhkam, 10.02.2010 23:34
selline asi ajab lihtsalt vanduma

Kaido43, 10.02.2010 22:31
Igati mõistlik otsus korraldajate poolt. Kui EAL on juhendi kinnitanud, pole hiljem midagi vaja enam esineda. Perosti eesmärk ei ole RR arendada, vaid välja suretada. Las siis läheb nii. Tuleb teha huvitatud isikute poolt teine alaliit ehk MTÜ, kes korraldab oma liikmetele võistlusi ja kõik. Kui EAL enam litsentsiraha ei saa ehk siis mõeldakse uuesti järgi, miks neid vaja on ja kas autospordi arendamine laias vaatevinklis on nende püha eesmärk või mitte.

PriitV, 10.02.2010 18:42
PS: EAL võib hakata jonnima, kui mõni selgelt sõnastatud autondusega tegelev MTÜ midagi ilma loata korraldab, seal saab veel mingit lubatavuse arutelu arendada; Külaselts, jahiselts, aga eriti suvaline eraisik (kes kutsub endaga kaasa omad sõbrad ja kasutab omaenda Põhiseaduslikku õigust, § 19. Igaühel on õigus vabale eneseteostusele. Igaüks peab oma õiguste ja vabaduste kasutamisel ning kohustuste täitmisel austama ja arvestama teiste inimeste õigusi ja vabadusi ning järgima seadust. ) jne teeb mida tahab, kui ei nimeta asja riigi meistrivõistlusteks, ei kuuluta oma Juhendist rahvuslikuks Võistlusmääruseks või kalenderplaaniks etc. Mehed võivad rahumeeli korraldada Vao külaseltsi karikavõistlused mitmeetapilisena ja ka Koeru valla ürituste kalenderplaani need panna. Ei ole EALi asi kobiseda ja kui nad isegi tahaks "ebaseaduslikul" üritusel osalemise pärast kegadi karistada, tuleb kohe kaotuse ja kahjunõudega protsess nende vastu. See on nüüd vandeadvokaatidega läbi arutatud fakt, nii mõnegi sellisega on koos asju korraldatud.

markoEVO, 10.02.2010 18:34
ma mõtlesin sellega seda, et kus ei ole vaja EAL litsentsi

PriitV, 10.02.2010 18:28
MarkoEVO, Vao Külaselts on täiesti pädev organ ise omaenda asju tegema :D EALil pole klubiliste asjadega mingit pistmist. Lisaks pole EAlil asja eraisikute tehtavate asjadega:
1. Eesti Autospordi Liit (lühinimetus EAL) on oma liikmete huvides vaba algatuse alusel asutatud mittetulundusühingute liit, kes ühendab Eestis autospordiga ja autondusega tegelevaid mittetulundusühinguid nende töö edendamiseks ning koordineerimiseks.

3.2. Omab ainuõigust Eesti meistrivõistlustele kõikidel autospordialadel ning nendega seotud äri- ja reklaamlepingute sõlmimiseks.
3.3. Omab ainupädevust Eesti autospordi Võistlusmäärustike ja rahvusliku kalenderplaani kehtestamiseks.
3.4. Omab ainupädevust Eestis korraldatavate autospordivõistluste lülitamisel FIA rahvusvahelisse
3.5. Omab ainuõigust delegeerida Eestis korraldatavate rahvusvaheliste autospordivõistlustega seotud äri- ja kommertslepingute sõlmimist.
3.6. Omab ainuõigust oma sümboolika ja FIA sümboolika kasutamisel ja käsutamisel Eesti Vabariigis.

markoEVO, 10.02.2010 18:19
Lihtsam on teha täiesti oma organisatsioon

raido, 10.02.2010 17:57
"Alakomiteede põhieesmärgiks on ühiskondliku aktiivi esindamine ja abistamine."

See lause on nüüd küll vastuolus. ma tõesti ei saa aru, mis seal toimub. Mingeid debatte pole, otsused tehakse ühepoolselt, väga kahtlane.

Kahju kohe, ma lihtsalt ei saa aru, miks selliseid otsuseid vastu võetakse, või kelle peas need sünnivad üldse.

Edu EAL'i rahvaspordi komiteele!

All, 10.02.2010 16:30
to m6mm

EAL ametnikud: http://eal.cma.ee/index.php?lang=est&main_id=14
Palgalised peaks neist sekretariaadis olema Pallo ja Vesselov (EAL sekretariaat
EAL sekretariaat on liidu palgaliseks tööorganiks, kes viib igapäevaliselt ellu üldkoosoleku ja juhatuse otsuseid. Sekretariaadi tegevust juhib peasekretär, kes võtab tööle ja vabastab töölt sekretariaadi töötajaid kooskõlas juhatuse otsustega.)

EAL RSK ametnikud: http://eal.cma.ee/index.php?lang=est&main_id=130

http://eal.cma.ee/index.php?lang=est&main_id=73
EAL põhikirjast väljavõte alakomiteede kohta:
EAL alakomiteed tegutsevad autospordi ja autonduse eri alade ja liikide vahetuks koordineerimiseks. EAL juhatus kehtestab alakomiteedele nende tegevusjuhised, õigused, ülesanded jmt. Alakomiteede põhieesmärgiks on ühiskondliku aktiivi esindamine ja abistamine.

vvallo, 10.02.2010 16:27
Reformida võiks tõesti EALi ennast mitte rahvarallit kastreerida!

m6mm, 10.02.2010 16:21
No tore!

Küsimus, kas EAL-is olevad inimesed saavad selle eest palka, et nad seal on, või on se tasuta koht?

Mõtlen, et kas seal EALis ei võiks olla näiteks kahe aasta tagant koosseisu valimised? Toimuksid valimisdebatid. Iga üks kes kanditeerib sinna, annab enda mingi valimislubaduse, kuhu poole RRi suunab. Valijad (sõitjad) saavad otsustada kes soobib just tema huvisi kaitsma EAL-i!s? Isiklikult olen nõus litsensi eest rohkem maksma, et tekitada sellele kohale palgafond ja seeläbi huvilisi sellele kohale.

Tervitades
Imre Karu

 

| 1-20 | 21-40 |
Uudiste arhiiv
Artikli juurde
Subaru Forester 2,0 XE
Varasemad ülevaated
26.10.2023
Tootmiskombinaat Vihur (0)
09.10.2023
Saaremaa ralli 2023 (0)
19.09.2023
Lõuna-Eesti rahvaralli 16.09.23 (0)
Viimati lisatud albumid
Viimati uuendatud albumid
14.04.2024 13:09
Tarvastu karikas 2024/3.etapp (0)
31.03.2024 08:00
Kehala karikas 2024. 1.Etapp VIDEO (0)
18.02.2024 20:21
Vidzemes Talvekarikas 2024 (1)
18.02.2024 07:49
Rahvaralli " Koeru talv 24" (0)
11.02.2024 19:27
Rally Sarma 2024 (1)
Vaata foorumiteemasid
 
Kliki siia
Kliki siia
Kliki siia